Pyöräily

Ilmakuvaa pyöräilijästä pyöräilemässä maantiellä.

Pyöräily

USEIN KYSYTTYÄ

USEIN KYSYTTYÄ

Usein kysytyt kysymykset

Alta löydät yleisimpiä kysymyksiä ja vastaukset niihin: 

Pyörän valintaan kannattaa paneutua huolella, sillä kyseessä on pitkäaikainen sijoitus. Tutustu malleihimme nettisivujemme pyörävalintaoppaan avulla. Kun olet mielestäsi löytänyt itsellesi sopivan mallin, käy Tunturi-jälleenmyyjän luona tutustumassa pyöriin tarkemmin. Asiantunteva Tunturi-jälleenmyyjä osaa kartoittaa tarpeesi pyöräilytottumustesi perusteella ja esitellä sinulle sopivat mallit.

 

Uuden pyörän tärkein huoltotoimenpide on sisäänajohuolto noin 50–150 ajokilometrin jälkeen. Tässä huollossa tarkistetaan vanteiden puolaus, ohjainlaakeriston oikea kireys sekä vaijereiden ja jarrujen säädöt. Huollon voi suorittaa joko myyjäliike tai mikä tahansa lähelläsi oleva pyöräilyn erikoisliike, joka tekee työstä merkinnät pyörän huoltokorttiin. Muista ottaa takuukortti mukaan, kun viet pyörän huoltoon. Tämän jälkeen suosittelemme vuosihuoltoa aina syksyisin vuotuisen pyöräilykauden päättyessä. Huoltojen välillä on tärkeä huolehtia oikeasta rengaspaineesta ja pitää pyörä puhtaana.

Tunturi-pyöriin saa varaosia vielä vuosienkin jälkeen. Ota yhteyttä lähimpään Tunturi-jälleenmyyjään joka auttaa sinua alkuperäisen tai korvaavan komponentin hankinnassa. 

Jälleenmyyjä vastaa asiakkaalle myymänsä tuotteen takuu- ja reklamaatioasioista. Mikäli teillä ilmenee kysymyksiä tuotteen käyttöön liittyen tai havaitsette ongelmia toiminnassa – olkaa yhteydessä pyörän ostopaikkaan. Jos jälleenmyyjä tarvitsee konsultaatioapua he ottavat yhteyden sopimushuoltoon tai Tunturin jälkimarkkinointiosastoon. 

Käyttöohjekirja löytyy pdf-muodossa verkkosivuiltamme. Suora linkki löytyy tästä

Pyöriemme maalit sekoitetaan tehtaalla, joten yleismaailmallista värikoodia ei ole saatavilla.  Helpointa on käydä pyörän kanssa palvelevassa väriliikkeessä, he osaavat sekoittaa alkuperäisen maalin kanssa yhtenevän värisävyn.

Uusissa pyörissä käytetyt teippaukset ovat rungossa suojalakan alla turvassa. Perinteisiä liimatarroja ei siis ole ollut käytössä vuosiin, ja siksi niitä ei ole enää varastoitu. Useat entisöijät ovat teettäneet itse runkotarrat esimerkiksi paikallisessa mainosteippaamossa Tunturi-logon pohjalta.

Jos pyöräsi avaimen numerokoodi on tallessa ja lukko on merkiltään joko Axa tai Basta, saat tilattua uuden avaimen osoitteesta Axa Key Service. Jos sinulla ei ole pyörän avainkoodia enää tallessa tai lukko on muun kuin edellä mainitun valmistajan tuote, ota yhteyttä Tunturi-jälleenmyyjään. Jotkut lukkoliikkeet pystyvät tekemään uusia avaimia myös vanhan alkuperäisen avainmallin mukaan kopioituna. 

Jos joudut jättämään pyöräsi sateeseen pidemmäksi ajaksi, kannattaa istuin suojata muovipussilla tai erillisellä istuinsuojalla. Istuimen rakenne on sisältä huokoinen, jotta se olisi ajettaessa miellyttävän tuntuinen – siis riittävän pehmeä. Vain istuimen pinta on tiivistä materiaalia ja istuimen alapinnalla on huokoisempaa pinnoitetta, jotta istuimen pehmustava vaikutus toimisi. Istuimen alapuolella on siis pieniä huokosia, josta sadevesi saattaa päästä pidemmän ajan kuluessa istuinpehmusteeseen, jos pyörä jää pitkäksi ajaksi sateelle alttiiksi. Käytön, siis pyöräilyn aikana istuin erittäin harvoin pääsee kastumaan sateen takia sisästä märäksi. Pahasti kastuneen istuimen saa kuivattua siten, että ensin painelee istuimen päälipuolelta kädellä niin paljon kuin suinkin on mahdollista, jotta suurin osa kosteudesta saadaan pois pehmusteesta, ja tämän jälkeen istuin laitetaan yöksi kuivaan ja lämpimään paikkaan kuivumaan. Yleensä tällä tavalla toimien istuin saadaan kuivaksi yhden yön aikana. Kun nämä toimenpiteet on suoritettu, kannattaa ottaa istuinsuoja tai muovipussi käyttöön istuimen sateelta suojaamiseksi.

Tunturi ei enää palvele Tunturi-mopojen vuosimallikysymyksissä ja on luovuttanut mopojen ja moottoripyörien lähetyskirjat Auranmaan Mopedi- ja Ajoneuvoharrastajat ry:lle (Ama ry). Kerholla on myös museotarkastusoikeudet, ja se onkin erikoistunut nimenomaan mopojen tarkastuksiin. Tunturin valmistenumeropalvelun siirtyminen kerholle onkin pitkäjänteisen työn tulosta ja merkki siitä, että kerho on saanut hyvän aseman omalla osaamisalueellaan. Lisätietoja Ama ry:stä löytyy yhdistyksen kotisivuilta https://www.ama-ry.com/